Ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο ΙΚΑ Λάρισας

Ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο ΙΚΑ Λάρισας

Αρ. Πρωτ. 17550/07.06.2011

Προς Υπουργό

- Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Όπως σε πολλές πόλεις της Ελλάδας έτσι και στη Λάρισα η μονάδα του ΙΚΑ  παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Αναφερόμαστε στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό, ο οποίος αδυνατεί να καλύψει ακόμα και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων του που πληρώνουν μεγάλες εισφορές.

Μετά τη λήξη της σύμβασης ιατρών και τη συνταξιοδότηση άλλων, λείπουν αρκετοί γιατροί και μάλιστα κρίσιμων ειδικοτήτων, όπως είναι οι οφθαλμίατροι.

Το ΙΚΑ καθυστερεί επί πολλούς μήνες την ανακοίνωση συμβασιούχων ιατρών με αποτέλεσμα σ΄ όλη τη xώρα να λείπουν περίπου 1000 γιατροί.

Επειδή η Παροχή Υπηρεσιών Φροντίδας Υγείας, είναι αναγκαία και κρίσιμη.

Επειδή οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους δικαιούνται  να έχουν γιατρούς και φάρμακα.

Επειδή οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο ΙΚΑ Λάρισας είναι πολλές και για να κλείσουν οι ασφαλισμένοι ραντεβού για να εξετασθούν, περιμένουν ακόμη και 2 ή 3 μήνες.

Δεν υπάρχουν πλέον οικογενειακοί γιατροί και για να γράψουν φάρμακα οι ασφαλισμένοι πρέπει να ξενυχτίσουν έξω από το ΙΚΑ για να πάρουν τον πολυπόθητο αριθμό.

Κατόπιν τούτου ερωτάται η αρμόδια υπουργός:

- Γνωρίζει τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και τη μεγάλη καθυστέρηση στα ραντεβού στο ΙΚΑ Λάρισας;

- Τι προτίθεται να κάνει, ώστε άμεσα να τοποθετηθούν οι γιατροί που λείπουν στο ΙΚΑ Λάρισας, ώστε οι ασφαλισμένοι να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες;

Απάντηση Υπουργείου

Oι Eρωτώντες Βουλευτές

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Θεόδωρος Γ. Καράογλου

Αναστάσιος Δ. Καριπίδης